Χοιρινό με σάλτσα μανιταριών


 

 Υλικά

  •  400 γρ. χοιρινό λαιμό
  • 3 κ.γλ. ελαιόλαδο
  •  ½ φλ. Κρασί λευκό ξηρό
  •  1κ.σ. μουστάρδα
  • 5-7 μικρά μανιτάρια
  • 3 σκελίδες σκόρδο
  • 1 κ.σ.Αλάτι Λίγο πιπέρι
  • 4κ.γλ. κορνφλάουρ

Εκτέλεση:

  1. Σε ένα μπολ ανακατεύεται το κρασί το νερό τη μουστάρδα το αλάτι και το πιπέρι.
  2. Σε ένα τηγάνι ζεσταίνεται λίγο ελαιόλαδο και τσιγαρίζεται το κρέας για 2΄λεπτά από κάθε πλευρά.
  3.  Προσθέτεται το μίγμα του κρασιού το σκόρδο και τα μανιτάρια.
  4. Χαμηλώνεται τη φωτιά στο μισό και σιγοβράζεται για 45 λεπτά.
  5. Αδειάζετε το ζωμό και τα μανιτάρια σε μία κατσαρόλα και τα πολτοποιείται με τη βοήθεια ενός μπλέντερ.
  6. Σε ένα φλιτζάνι γεμίζουμε τα ¾ με νερό και διαλύουμε 4 κουταλιές του γλυκού κορνφλάουρ.
  7. Προσθέτουμε το μίγμα με το διάλλειμα του κορνφλάουρ στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε.
  8. Μόλις αρχίζει να βράζει προσθέτουμε τη παρμεζάνα.
  9. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και αφήνουμε για 2-3 λεπτά.
  10. Προσθέτουμε τη σάλτσα στο κρέας και σερβίρουμε.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: