Τηγανητό ρύζι με χοιρινό


ΤΗΓΑΝΙΤΟ ΡΥΖΙ ΜΕ ΧΟΙΡΙΝΟ

Υλικά
1 γλ. Ρύζι basmati
2 κομμάτια σνίτσελ χοιρινό κομμένο σε μικρά κομμάτια
1 κρεμμύδι σε ροδέλες
1 φλιτζάνι αρακά
2 αυγά χτυπημένα για ομελέτα
1 φλ. τσαγιού σπορέλαιο
Αλάτι

Εκτέλεση:
Σε μια κατσαρόλα βράζουμε το ρύζι (basmati) για 10 λεπτά με 3 κ.γλ. αλάτι ανακατεύοντας κατά διαστήματα . Στραγγίζουμε το ρύζι . Σε ένα wok ζεσταίνουμε ¼ φλ. λάδι (σπορέλαιο) και τηγανίζουμε το κρέας για 3 -4 λεπτά. Προσθέτουμε το κρεμμύδι κα 1,5 κ.γλ. αλάτι. Ανακατεύουμε για 3 λεπτά. Προσθέτουμε τον αρακά και σκεπάζουμε για 5 λεπτά. (ανακατεύουμε κατά διαστήματα και προσθέτουμε λίγο λάδι εάν χρειαστεί) .Αδειάζουμε το wok σε ένα μπολ. Ζεσταίνουμε ¼ φλ. λάδι και προσθέτουμε τα αυγά ανακατεύουμε συνεχώς με μια σπάτουλα (ειδική για αντιπολιτικά τηγάνια) Τα κομμάτια αυγού πρέπει να είναι μικρά. Προσθέτουμε το υπόλοιπο λάδια και το ρύζι ανακατεύοντας με τη σπάτουλα , προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε για 2-3 λεπτά. Σερβίρεται ζεστό.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: