Ρύζι με λαχανικά και ψητά μανιτάρια


Υλικά
1 φλ. ρύζι
1+2/3 φλ. νερό
½ φλ. λευκό κρασί (μπορεί να αντικατασταθεί με νερό)
1 φλ. ανάμικτα λαχανικά ψιλοκομμένα (ή κατεψυγμένα)
1 κρεμμύδι
1 σκόρδο
1 κύβο ζωμού κότας
10-12 μανιτάρια λεπτά κομμένα
Αλάτι & πιπέρι
Ελαιόλαδο

Εκτέλεση
Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι για 1-2 λεπτά, προσθέτουμε τα λαχανικά και 4 μανιτάρια ανακατεύουμε για 1-2 λεπτά , προσθέτουμε το ρύζι και το νερό και το κρασί . Μόλις αρχίσει να βράζει χαμηλώνουμε και προσθέτουμε το κύβο ανακατεύοντας μέχρι να διαλυθεί. Σκεπάζουμε με το καπάκι και το αφήνουμε να ψηθεί για 15 λεπτά σε πολύ χαμηλή φωτιά (θα πρέπει να απορροφήσει το ζωμό και να μαλακώσει το ρύζι )
Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε λίγο ελαιόλαδο προσθέτουμε τα μανιτάρια , το σκόρδο και λίγο αλάτι. Τα ψήνουμε για 7 λεπτά περίπου, γυρίζοντας τα και από την άλλη πλευρά μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά .
Σερβίρουμε το ρύζι και από πάνω γαρνίρουμε τα μανιτάρια. Προαιρετικά μπορούμε να προσθέσουμε λίγο τριμμένο τυρί και φρεσκοτριμμένο πιπέρι .

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: