Μπουκιές γαλοπούλας με ξηρούς καρπούς και σος γκρέιπφρουτ


Μπουκιές γαλοπούλας με ξηρούς καρπούς και σος γκρέιπφρουτ

Υλικά
250 γρ. στήθος γαλοπούλας
1 φλ. καρύδια και αμύγδαλα θρυμματισμένα
3 κ.σ. Βούτυρο
1 ασπράδι αυγού
Λίγο αλάτι
¼ σκόρδο λιωμένο
1κ γλ. Μέλι
Χυμό από ένα γκρέιπφρουτ
1 κ.γλ. ολόκληρα Κόκκινα γλυκά πιπέρια

Εκτέλεση
Κόβουμε το στήθος γαλοπούλας σε κομμάτια μήκους 2 εκ. χτυπάμε το ασπράδι του αυγού με λίγο αλάτι και το σκόδο. Περνάμε κάθε κομμάτι από το αυγό και μετά από το μίγμα ξηρών καρπών. Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το βούτυρο και σοτάρουμε τη παναρισμένη γαλοπούλα ομοιόμορφα από όλες τις πλευρές. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180ο.
Ανακατεύουμε το χυμό με το μέλι και τα πιπέρια.
Σε ένα ταψί τοποθετούμε τα κομμάτια γαλοπούλας και περιχύνουμε τη σος. Εάν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο νερό. Σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για15-20 λεπτά.

Πρόταση σερβιρίσματος : Οι μπουκιές γαλοπούλας σερβίρονται ως finger food ή ως γαρνιτούρα σε σαλάτα.

Παραλλαγή: Για τους λάτρεις των τηγανητών, Το ψήσιμο στο φούρνο μπορεί να αντικατασταθεί με τηγάνισμα . Αφού γίνει το πανάρισμα ρίχτετε τις μπουκιές γαλοπούλας σε καυτό λάδι. Γυρίζετε τα κομμάτια να ψηθούν από όλες τις πλευρές.

Tip: Για να είναι πιο μαλακό το κρέας μπορείτε να τοποθετήσετε τα κομμάτια σε ένα μίγμα αυγού με γάλα για 12 ώρες. (το μίγμα να καλύπτει τα κομμάτια)

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: