Gingerbread House _Χριστουγεννιάτικα σπιτάκια


1 + ¼ φλ. Τσαγιού ζάχαρη
¾ φλ. Τσαγιού σιρόπι γλυκόζης
150 γραμ. βούτυρο
½ κουταλιά σούπας κανέλα
½ κουταλιά σούπας γαρίφαλο
½ κουταλιά σούπας τζίντζερ σε σκόνη
½ κουταλάκι του γλυκού πιπέρι
¾ φλ. Τσαγιού κρέμα γάλακτος
½ κουταλάκι του γλυκού baking powder
6 φλ. Τσαγιού αλεύρι (ίσως και λίγο παραπάνω η ζύμη πρέπει να είναι πολύ σφικτή για να γίνουν «σκληρά» τα μπισκότα)

Βράζουμε όλα τα υλικά εκτός από το αλεύρι και το baking powder.
Όταν γίνει ομοιογενές το μίγμα κατεβάζουμε από τη φωτιά
Όσο είναι ζεστό προσθέτουμε σιγά –σιγά το αλεύρι ανακατεύοντας με το κουτάλι

Αφήνουμε τη ζύμη στο ψυγείο αρκετή ώρα (καλύτερα 1 μέρα)
Η ζύμη πρέπει είναι σκληρή και από το ψυγείο όταν δίνουμε το τελικό σχήμα

Σχεδιάζουμε τα σπιτάκια- κόβουμε τα παραθυράκια- ψήνουμε μέχρι να ροδίσουν (φούρνο – 180)
Όταν κρυώσουν στολίζουμε με το γλάσο και γεμίζουμε τα παράθυρα με καραμέλα(τα δουλεύουμε πάνω σε λαδόκολλα )

Κολλάμε πρώτα τις πλευρές του σπιτιού με καραμέλα και στο τέλος την σκεπή.

Καλύπτομε τα κενά και τις ατέλειες με γλάσο

Για το γλάσο :

Ζάχαρη άχνη ασπράδι αυγού λίγο λεμόνι και 1 βανίλια . Τα χτυπάμε στο blender (δεν θα πρέπει να είναι πολύ ρευστό –στερεοποιείται με περισσότερη ζάχαρη άχνη)

Για τη καραμέλα:

Ζεσταίνουμε τη ζάχαρη σε χαμηλή φωτιά μέχρι να ρευστοποιηθεί .


Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: