Πράσινη σούπα λαχανικών


ΠΡΑΣΙΝΗ ΣΟΥΠΑ ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Υλικά :
2 Κολοκύθια
2 μέτριες πατάτες καθαρισμένες
1 καρότο
1 κρεμμύδι μεγάλο
1 πράσο
Λίγο σέλινο
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
2 κ. σούπας βούτυρο
Κρουτόν για το σερβίρισμα

Εκτέλεση:
Βράζουμε νερό (1 litro ) προσθέτουμε όλα τα λαχανικά. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, και βράζουμε για 45 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά.
Σουρώνουμε το μεγαλύτερο μέρος του ζωμού και το κρατάμε στην άκρη .
Χτυπάμε τα λαχανικά στο μπλέντερ (συνίσταται το ειδικό μπλέντερ για σούπες ) μέχρι να πολτοποιηθούν. Προσθέτουμε το βούτυρο και σταδιακά το ζωμό, σιγοβράζουμε ανακατεύοντας να μην κολλήσει .
Αν είναι πολύ πικτή αραιώνουμε με λίγο νερό ενώ εάν είναι αραιή την αφήνουμε λίγο σε χαμηλή φωτιά να «δέσει» .
Σερβίρισμα : Μοιράζουμε τη σούπα σε πιάτα. Προσθέτουμε τα κρουτόν .

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: