Τηγανητό ρύζι με λαχανικά και αυγό


ΤΗΓΑΝΙΤΟ ΡΥΖΙ ΜΕ ΛΑΧΑΝΙΚΑ & ΑΥΓΟ

 Υλικά 1 Φλ. Ρύζι basmati

2 Αυγά (χτυπημένα για ομελέτα )

1 κρεμμύδι ξερό σε ροδέλες

 2 καρότα

2 φρέσκα κρεμμύδια ψιλοκομμένα

1 Κολοκύθι

1 φλ. τσαγιού σπορέλαιο

2-3 μανητάρια

1 πιπεριά πράσινη ψιλοκομμένη

 1 κ. γλυκού τζίντζερ (πιπερόριζα ) ψιλοκομμένη

 Αλάτι , soy sauce , 1 κ. γλυκού μίγμα 5 μπαχαρικών ***

Εκτέλεση: Σε μια κατσαρόλα βράζουμε το ρύζι (basmati) για 10 λεπτά με 1 κ. γλ. αλάτι ανακατεύοντας κατά διαστήματα . Στραγγίζουμε το ρύζι . Σε ένα wok ζεσταίνουμε ¼ φλ. λάδι (σπορέλαιο). Προσθέτουμε το τζίντζερ, το κρεμμύδι, τη πιπεριά και τα μανιτάρια. Ανακατεύουμε για 3 λεπτά. Προσθέτουμε το κολοκύθι . Τέλος προσθέτουμε το καρότο. Αδειάζουμε το wok σε ένα μπολ. Ζεσταίνουμε ¼ φλ. λάδι και προσθέτουμε τα αυγά ανακατεύουμε συνεχώς με μια σπάτουλα (ειδική για αντιπολιτικά τηγάνια) Τα κομμάτια αυγού πρέπει να είναι μικρά. Προσθέτουμε το υπόλοιπο λάδια και το ρύζι ανακατεύοντας με τη σπάτουλα , προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά , 3 κ. σούπας soy sauce , το μίγμα μπαχαρικών και το φρέσκο κρεμμύδι, ανακατεύουμε για 2-3 λεπτά. Σερβίρεται ζεστό.

 *** μίγμα 5 μπαχαρικών : Πωλείται σε καταστήματα μπαχαρικών ή το κατασκευάζεται αναμιγνύοντας τα μπαχαρικά.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: