Πορτοκαλί νιόκι με αρωματικά


ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ ΝΙΟΚΙ ΜΕ ΑΡΩΜΑΤΙΚΑ

Υλικά για νιόκι
500 γρ. πατάτες
150γρ. αλεύρι
1 αυγό
1 καρότο
2 κ. σούπας βούτυρο
1 σκελίδα σκόρδου λιωμένη
1 κ.γλ. κόκκινα πιπέρια
μαϊντανό ψιλοκομμένο

Εκτέλεση
Πλένουμε τις πατάτες και το καρότο. Τα βάζουμε σε μια μεγάλη κατσαρόλα και προσθέτουμε νερό ( να τα σκεπάζει). Τα βράζουμε για 25 λεπτά ( τρυπάμε τα λαχανικά με ένα πιρούνι για να δούμε αν έγιναν).Τα στραγγίζουμε και τα αφήνουμε να κρυώσουν. Ξεφλουδίζουμε τις πατάτες και τις πολτοποιούμε μαζί με το καρότο να γίνουν πουρές. Προσθέτου το αλεύρι και το αυγό. Ζυμώνουμε μέχρι να γίνει ομοιογενές μίγμα. H ζύμη δεν πρέπει να είναι πολύ σκληρή, θα κολλάει λίγο στα χέρια. Κόβουμε κομματάκια μήκους 2 εκ. και τα πιέζουμε να πάρουν το σχήμα των νιόκι (μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ένα πιρούνι ή το τρίφτη για να πάρουν σχήμα). Τα περνάμε ελαφρά σε αλεύρι, για να μην κολλήσουν. Βυθίζουμε λίγα νιόκι σε βραστό νερό . Όταν τα νιόκι ανέβουν στην επιφάνεια τα βγάζουμε από την κατσαρόλα με τρυπητή κουτάλα.
Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το βούτυρο, προσθέτουμε το σκόρδο και τα κόκκινα πιπέρια , αφήνουμε να πάρει χρυσαφί χρώμα και προσθέτουμε τα νιόκι, σβήνουμε τη φωτιά και τα αφήνουμε 2-3 λεπτά στο τηγάνι, ανακινώντας να μην κολλήσουν .Σερβίρουμε στο πιάτο και πασπαλίζουμε με μαϊντανό.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: