Κιμα ματαρ
Υλικά
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
Ένα κομμάτι τζίντζερ 3 εκατοστά
1 φύλλο δάφνης
500 γρ. Αρνίσιο κιμά
3 κουταλιές ντοματοπελτέ
¼ φλ. Ψιλοκομμένο κόλιανδρο
2 κουταλιές γιαούρτι
1 φλιτζάνι αρακά κατεψυγμένο
½ κουταλάκι τσίλι
2 κουταλιές κόλιανδρο σε σκόνη
2 κουταλιές κύμινο
½ κουταλιά γκάραμ μασάλα
¼ κουταλάκι κουρκουμα
Αλάτι , πιπέρι
Εκτέλεση
Σε ένα τηγάνι σοτάρουμε το κιμά με το κρεμμύδι , το σκόρδο , το τζίντζερ και το φύλλο δάφνης. Ανακατεύουμε κατά διαστήματα για 5 λεπτά. Προσθέτουμε τον πελτέ και λίγο νερό. Στη συνέχεια προσθέτουμε το κύμινο, το κόλιανδρο σε σκόνη το τσίλι , αλάτι πιπέρι και το κουρκουμά. Προσθέτουμε το γιαούρτι και ανακατεύουμε 2- 3 λεπτά. Προσθέτουμε τον αρακά και ½ φλ. Νερό. Χαμηλώνουμε και σιγοβράζουμε για 10 -15 λεπτά. Λίγο πριν σβήσουμε τη φωτιά προσθέτουμε το γκάραμ μασάλα και τον φρέσκο κόλιανδρο.
Σχολιάστε