Πατάτες φούρνου με μυρωδικά


Πατάτες φούρνου με μυρωδικά
Υλικά
6-7 Πατάτες καθαρισμένες
1/3 φλ. Ελαιόλαδο
1κ. γλυκού κόλιανδρο σε σκόνη
1 κ. γλυκού αλάτι
½ κ. γλυκού κύμινο
1 κ. γλυκού πάπρικα
1/2 φλ. Κρασί λευκό
1/2 φλ. Νερό
Εκτέλεση
Πλένουμε τις παράτες και τις κόβουμε σε μεγάλα κομμάτια μήκους 3 εκατοστών. Χτυπάμε στο μπλέντερ το λάδι, και τα μυρωδικά , περιχύνουμε το μίγμα στις πατάτες. Προσθέτουμε το νερό και το κρασί (η ποσότητα του νερού εξαρτάται από τη ποικιλία της πατάτας, άλλες απορροφούν περισσότερο και άλλες λιγότερο ). Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο για 80 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν. Ελέγχουμε κατά διαστήματα τη στάθμη του νερού και εάν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: