Πατάτες φούρνου με σάλτσα μουστάρδας


Πατάτες φούρνου με σάλτσα μουστάρδας
Υλικά
6-7 Πατάτες καθαρισμένες
2 σκελίδες σκόρδο
1/3 φλ. Ελαιόλαδο
2 κ. γλυκού ρίγανη
1 κ. γλυκού αλάτι
1 κ. γλυκού μπούκοβο
1 κ. σούπας μουστάρδα
1/3 φλ. Κρασί λευκό (προαιρετικά)
2/3 φλ. Νερό
Εκτέλεση
Πλένουμε τις παράτες και τις κόβουμε σε μεγάλα κομμάτια μήκους 3 εκατοστών. Βάζουμε τις πατάτες και τα σκόρδα ολόκληρα σε ένα ταψί. Χτυπάμε στο μπλέντερ το λάδι, το αλάτι, τη ρίγανη, το μπούκοβο τη μουστάρδα και περιχύνουμε το μίγμα στις πατάτες. Προσθέτουμε το νερό και το κρασί (η ποσότητα του νερού εξαρτάται από τη ποικιλία της πατάτας, άλλες απορροφούν περισσότερο και άλλες λιγότερο ). Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο για 80 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν. Ελέγχουμε κατά διαστήματα τη στάθμη του νερού και εάν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο. Κατά το σερβίρισμα αφαιρούμε τα σκόρδα.

2 Σχόλια to “Πατάτες φούρνου με σάλτσα μουστάρδας”

  1. nostimesyntages Says:

    Το μπούκοβο είναι αποξηραμένη καυτερή πιπεριά σε μικρά κομμάτια. Θα μπορούσες να το αντικαταστήσεις με λίγο chili!

  2. christos Says:

    Tha ithela na rotiso ti einai to mpoukovo dioti eimai apo kypro kai mipos to leme diaforetika edo stin kipro…


Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε <span>%d</span> bloggers: