Κοτόπουλο Ταντούρι


Κοτόπουλο Ταντούρι

Υλικά

 
6 -7 μπουτάκια κοτόπουλο φλιταρισμένα
Γιαούρτι 1 φλυτζάνι
1 κρεμμύδι
2 σκόρδα
1 κ. Σούπας κομμένο τζίντζερ
Χυμό από μισό λεμόνι
3 κουταλιές ξίδι
2 κουταλάκια κόλιανδρο
1 κουταλάκι κύμινο
1 κουταλιά σούπας πάπρικα
1 κουταλάκι τσίλι
2 κουταλάκια γκαράμ μασάλα
Αλάτι

Εκτέλεση
Χτυπάμε στο μπλέντερ το κρεμμύδι, το σκόρδο, το τζίντζερ. Ανακατεύουμε σε ένα μπολ τα μπαχαρικά με το γιαούρτι και προσθέτουμε το μίγμα του μπλέντερ. Βάζουμε τα κομμάτια κοτόπουλου και τα αφήνουμε όλο το βράδυ στο ψυγείο .
Ψήνουμε το κοτόπουλο στους 210ο βαθμούς σκεπασμένο με αλουμινόχαρτο για 40 λεπτά και 10 λεπτά χωρίς αλουμινόχαρτο να ροδίσουν. Αλείφουμε κατά τη διάρκεια του ψησίματος με τη μαρινάρα και προσθέτουμε λίγο αλάτι.
Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε 10 κουταλιές λάδι να κάψει και περιχύνουμε το κοτόπουλο μόλις το βγάλουμε από το φούρνο.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: