Τίκα Κοτόπουλο καρύδας


Τίκα Κοτόπουλο καρύδας

Υλικά
2 στήθη κοτόπουλο κομμένα σε κομμάτια 3 εκ. περίπου
1 γιαούρτι
1/3 κουταλάκι κουρκουμά
5 σπόροι κάρδαμο
1/3 κ. γλυκού μαραθόσπορο
½ κ. γλυκού κύμινο σε σκόνη
1 κ. σούπας σιναπόσπορο
1 κ. σούπας σιναπόσπορο
2 κ. γλυκού γκαράμ μασάλα
1 κ .σούπας ψιλοκομμένο τζίντζερ
2 σκελίδες σκόρδα
2 κρεμμύδια
½ φλ. καρύδια
10 Αμύγδαλα
1 κ. γλυκού τρίμμα καρύδας
½ φλ. Νερό
½ φλ. Γάλα καρύδας
Λάδι 3 κ .σούπας
Αλάτι

Εκτέλεση

Σε ένα τηγάνι καβουρδίζουμε το κάρδαμο και μαραθόσπορο .Τα αλέθουμε σε μύλο μπαχαρικών ή σε μπλέντερ. Ανακατεύουμε στο γιαούρτι το μίγμα μπαχαρικών που αλέσαμε το κουρκουμά το κύμινο και 1 κ. γλυκού γκαράμ μασάλα. Χτυπάμε στο μπλέντερ το κρεμμύδι, τα σκόρδα , το τζίντερ. Αδειάζουμε το μίγμα σε ένα μπολ και προσθέτουμε το κοτόπουλο και το μίγμα γιαουρτιού. Ανακατεύουμε να πάει παντού το σκεπάζομε και αφήνουμε στο ψυγείο όλο το βράδυ. Σε μία κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι Προσθέτουμε το σιναπόσπορο και σκεπάζουμε (θα αρχίζουν να σκάνε οι σπόροι) μετά από 1-2 λεπτά προσθέτουμε το κοτόπουλο ανακατεύουμε για 5 λεπτά. Προσθέτουμε ½ φλ. Νερό σκεπάζουμε , χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να ψηθεί το κοτόπουλο για 20 λεπτά ανακατεύοντας κατά διαστήματα. Αλέθουμε τους ξηρούς καρπούς. Σε ένα μπλέντερ χτυπάμε το γάλα καρύδας με τους ξηρούς καρπούς και το τρίμμα καρύδας. Μόλις ψηθεί το κοτόπουλο προσθέτουμε το μίγμα λίγο αλάτι και 1 κ. γλυκού γκαράμ μασάλα. Αφήνουμε 5-7 λεπτά να δέσει η σάλτσα και σερβίρουμε.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: