Φαλάφελ (Felafel)


Φαλάφελ (Felafel)

Οι φαλάφελ είναι από τα πιο γνωστά πιάτα της Αιγύπτου. Πρόκειται για ένα μεζέ που θα μπορούσαμε να τον παρομοιάσουμε με χορτοκεφτέδες. Αποτελείται από ένα μίγμα από αλεσμένα αποφλοιωμένα αραβικά κουκιά (φούλια) με μυρωδικά που τηγανίζονται σε καυτό λάδι.

Υλικά

1 κιλό φούλια αποφλοιωμένα (φούλια ματσούς)
4 μεγάλα κρεμμύδια ή 7 μικρά
Καθαρισμένες σκελίδες από ένα κεφάλι σκόρδο
1 ματσάκι μαϊντανό
1 ματσάκι άνηθο
1 ματσάκι κόλυανδρο
1 κ. σούπας τριμμένο κόλυανδρ
1 κ. σούπας τριμμένο κύμινο
Μαγειρική σόδα
Πάπρικα
Σουσάμι
Λάδι για τηγάνισμα

Εκτέλεση
Μουλιάζουμε από για 12 ώρες (όλο το βράδυ) τα φούλια.
Σουρώνουμε τα φούλια και τα χτυπάμε στο μπλέντερ να σπάσουν σε κομματάκια. Πολτοποιούμε τα λαχανικά στο μπλέντερ . Σε ένα μπολ αδειάζουμε τα φούλια και τα λαχανικά, με το μπλέντερ για σούπες αλέθουμε τα υλικά να γίνει ένα ομοιογενές μίγμα. Μπορούμε να χωρίσουμε το μίγμα σε μερίδες ενός φλιτζανιού και να το καταψύξουμε.
Κατά το μαγείρεμα προσθέτουμε 1 τριμμένη φρυγανιά ανά φλιτζάνι μίγματος, ¼ κ. γλυκού σόδα και ¼ πάπρικα και ζυμώνουμε.
Πλάθουμε σε μικρούς κεφτέδες, πασπαλίζουμε με λίγο σουσάμι και τηγανίζουμε αρχικά σε καυτό λάδι και μετά μετριάζουμε τη φωτιά. Γυρίζουμε να ψηθούν και από τις 2 πλευρές.

Αναρτήθηκε στις Φαλάφελ (Felafel). Leave a Comment »

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: