Φακές Κόσαρι (kushari)


Φακές Κόσαρι (kushari)
Το Κόσαρι είναι από τα πιο γνωστά, παραδοσιακά Αιγυπτιακά πιάτα. Η βασική σύνθεση του πιάτου, περιλαμβάνει όσπρια , μακαρόνι ή ρύζι ή και τα δύο. Μια από τις παραλλαγές του πιάτου είναι οι φακές Κόσαρι, ένα πιάτο που θυμίζει αρκετά το φακόρυζο.

ΥΛΙΚΑ
1 ½ φλ. Τσαγιού φακές
¼ φλ. Τσαγιού ρύζι
1 δάφνη
1 κ. γλ. Κύμινο
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
3 σκόρδα πολτοποιημένα
1 σκελίδα σκόρδο ολόκληρη
2 κ. σούπας λάδι

ΕΚΤΕΛΕΣΗΠλένουμε τις φάκες και τις βράζουμε γα 20 λεπτά. Τις σουρώνουμε και τις ξεπλένουμε, βράζουμε νερό (μέχρι τη μέση της κατσαρόλας) και προσθέτουμε τις φακές , τη δάφνη και 1 σκελίδα σκόρδο ολόκληρη. Αφήνουμε να ψηθούν για 35-40 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν. Πολτοποιούμε τις φακές με ένα σουρωτήρι ή με το μπλέντερ για σούπες, ο χυλός θα πρέπει να μην είναι πολύ πηχτός, σε περίπτωση που είναι πολύ πηχτός αραιώνουμε με λίγο νερό. Σε μία κατσαρόλα ζεσταίνουμε 2 κ. σούπας λάδι και προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και το ρύζι. Ανακατεύουμε μέχρι να πάρουν χρυσαφί χρώμα. Προσθέτουμε τις φακές και το κύμινο, χαμηλώνουμε και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε μέχρι να ψηθεί το ρύζι και να χυλώσει το μίγμα. Μοιράζουμε σε μπολ και αφήνουμε να πήξει ο χυλός. Σερβίρεται σε θερμοκρασία δωματίου.
Προαιρετικά_ Πριν το σερβίρισμα μπορούμε να γαρνίρουμε με τσιγαρισμένο κρεμμύδι: κόβουμε σε ροδέλες ένα κρεμμύδι και αλατίζουμε. Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε 1 κ. σούπας λάδι και προσθέτουμε το κρεμμύδι, ανακατέψουμε μέχρι να σκουρύνει το χρώμα τους. Σερβίρουμε κρεμμύδια πάνω από τις φακές και πασπαλίζουμε με λίγο πάπρικα.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: