Ψητά χοιρινά καλαμάκια με σάλτσα μουστάρδας


Ψητά χοιρινά καλαμάκια με σάλτσα μουστάρδας

Υλικά
10 καλαμάκια χοιρινά
1 κ. σούπας μουστάρδα
3 λεμόνια
2 κ. σούπας νερό
½ κ. σούπας ρίγανη
½ κ. γλ. Πάπρικα
2 σταγόνες ταμπάσκο
1 κ. γλυκού αλάτι
ελαιόλαδο
Λίγο πιπέρι

Εκτέλεση
Τα χοιρινά καλαμάκι μπορούμε να τα προμηθευτούμε έτοιμα, περασμένα ή να αγοράσουμε ξεχωριστά το κρέας και τα καλαμάκια. Σε αυτή τη περίπτωση κόβουμε τον κρέας σε ίσα καβάκια και περνάμε ένα – ένα τα κομμάτια σε κάθε καλαμάκι. Το κρέας θα πρέπει να είναι περασμένο μέχρι λίγο κάτω από τη μέση, αφήνοντας περιθώριο να τα πιάσουμε.
Τοποθετούμε τα καλαμάκια σε ένα ταψάκι, και στύβουμε τα δύο λεμόνια. Τα αφήνουμε για 2 ώρες στο ψυγείο. Σε ένα τηγάνι με σχάρα αλείφουμε λίγο λάδι και αφήνουμε να κάψει αρκετά. Στεγνώνουμε τα καλαμάκια από το λεμόνι και τα τοποθετούμε στο τηγάνι. Ανά 2 λεπτά γυρίζουμε κάθε πλευρά. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία άλλη μία φορά.
Σε ένα μπλέντερ χτυπάμε το χυμό από 1 λεμόνι, το αλάτι , τη ρίγανη, το ταμπάσκο, τη πάπρικα, το νερό 2 κ. σούπας ελαιόλαδο και τη μουστάρδα.
Σερβίρουμε τα καλαμάκια και περιχύνουμε τη σάλτσα.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: