Λεξιλόγιο μαγειρικής


 Λεξιλόγιο μαγειρικής

Τσιγάρισμα: Διαδικασία κατά την οποία ζεσταίνουμε λάδι ή βούτυρο σε ένα σκεύος , προσθέτουμε τα υλικά(λαχανικά ή κρέας ) και ανακατεύουμε συνήθως μέχρι να ροδίσουν ελαφρός

Σοτάρισμα: Διαδικασία κατά την οποία ζεσταίνουμε λάδι ή βούτυρο σε ένα σκεύος , προσθέτουμε τα υλικά και ανακατεύομε σε χαμηλή φωτιά για λίγη ώρα.
 Μαρινάρισμα: Διαδικασία κατά την οποία  αναμιγνύουμε τα υλικά της συνταγής σε ένα μπολ και τα αφήνουμε για αρκετή ώρα σκεπασμένα στο ψυγείο.

Μαρινάρα: τα υλικά που χρησιμοποιούμε για το μαρινάρισμα

Πασπάλισμα: Διαδικασία κατά την οποία επικαλύπτουμε τα φαγητά με αλεύρι, φρυγανιά, ζάχαρη.

Σβήνω: Διαδικασία κατά την οποία προσθέτουμε στο τέλος του ψησίματος κρασί ή μπύρα.

Ροδίσει: Το φαγητό αποκτήσει χρυσαφί χρωμα στο εξωτερικό χωρίς απαραίτητα να έχει ψηθεί στο εσωτερικό. Συνήθως γίνεται σε ψιλή θερμοκρασία και με τη βοήθεια λαδιού ή βουτύρου.

Καβουρδίζω: συνήθως αναφέρεται σε μπαχαρικά ή σουσάμι, διαδικασία όπου αποκτούν σκούρο χρώμα τα υλικά.

Δέσιμο σάλτσας: Όταν η σάλτσα αλλάζει μορφή από ρευστή σε πηκτή μορφή.

Μπεν μαρί : διαδικασία όπου έχουμε μια κατσαρόλα με νερό να βράζει και τοποθετούμε άλλη, μικρότερη κατσαρόλα από πάνω να επιπλέει . Στην άδεια κατσαρόλα βάζουμε το φαγητό που θέλουμε να μαγειρέψουμε σε μπεν μαρί.

Ένα Σχόλιο to “Λεξιλόγιο μαγειρικής”

  1. Μελομακάρονα με σοκολάτα « Nostimesyntages's Blog Says:

    […] τη σοκολάτα με το βούτυρο σε μπεν μαρί. Παίρνουμε τα μελωμένα μελομακάρονα και τα βυθίζουμε […]


Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: