Πένες στο φούρνο


Υλικά
400 γρ. πένες
400 γρ. γάλα συμπυκνωμένο
60 γρ. νερό
1 κ.σ. κόρν φλάουρ
100 γρ. τριμμένο Γκούντα
100 γρ. τριμμένη παρμεζάνα
1 πράσινη πιπεριά ψιλοκομμένη
1 κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη
2 αυγά ελαφρά χτυπημένα

Εκτέλεση
Βράζουμε σε αλατισμένο νερό τις πένες και τις σουρώνουμε αλλά δεν τα ξεπλένουμε.
Διαλύουμε το κόρν φλάουρ στο γάλα και προσθέτουμε το νερό.
Το βάζουμε στη φωτιά και συνεχίζουμε το ανακάτεμα με το σύρμα μέχρι να αρχίσει να δένει.
Προσθέτουμε τη παρμεζάνα και τις πιπεριές, συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να λιώσουν τα τυριά.
Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τα αυγά σταδιακά, ενώ ανακατεύουμε με γρήγορες κινήσεις .
Ανακατεύουμε τις πένες με τη σάλτσα και προσθέτουμε το Γκούντα.
Βάζουμε τα ζυμαρικά σε ένα ταψί και τα ψήνουμε στο φούρνο για 10 λεπτά μέχρι να λιώσουν τα τυριά.

Αναρτήθηκε στις Πένες στο φούρνο. 2 Σχόλια »

2 Σχόλια to “Πένες στο φούρνο”

  1. nostimesyntages Says:

    Ναι είναι κρεμώδεις και χωρίς να έχουν κρέμα γάλακτος ..την οποία προσπάθησα να αποφύγω!
    καλό σ.κ. 🙂

  2. Ερμιόνη Says:

    Από τις αγαπημένες μου κατηγορίες συνταγών: εύκολες, γρήγορες και πεντανόστιμες με αγαπημένα υλικά!!
    Οι πένες σου φαίνονται πολύ κρεμώδεις, είμαι σίγουρη ότι θα είναι απίθανες!
    Φιλιά Θεανώ μου και καλό ΣΚ!


Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: