Κότσι χοιρινό


Κότσι χοιρινό

Υλικά
1 κότσι
3 κ. σούπας βούτυρο
1 φλ. τσαγιού ζωμό κρέατος
2 κ. σούπας σόγια σος
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 ποτήρια νερού κρασί
1 κ. γλυκού ζάχαρη
Λίγο αλάτι

Εκτέλεση
Σε μία κατσαρόλα βράζουμε νερό, προσθέτουμε λίγο αλάτι και προθέτουμε το κότσι. Το αφήνουμε να βράσει για 1,5- 2 ώρες.
Βάζουμε το κότσι σε ένα ταψί και κρατάμε 1 φλιτζάνι ζωμό. Σκεπάζουμε το κρέας με αλουμινόχαρτο και το βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο για 30 λεπτά.
Σε ένα τηγάνι βάζουμε το βούτυρο μόλις λιώσει προσθέτουμε το κρεμμύδι και πασπαλίζουμε τη ζάχαρη αφήνουμε για 2-3 λεπτά να καραμελώσουν τα κρεμμύδια ανακατεύοντας κατά διαστήματα. Προσθέτουμε τη σόγια σος και το ζωμό και αφήνουμε να βράσουν για 5 λεπτά. Προσθέτουμε το κρασί και αφήνουμε σιγοβράσει για 5 -8 λεπτά ακόμα.
Βγάζουμε το κότσι από το φούρνο και περιχύνουμε με τη σάλτσα. Το βάζουμε στο φούρνο χωρίς αλουμινόχαρτο. Ανά 20 λεπτά ανοίγουμε το φούρνο και το περιχύνουμε τη σάλτσα που έχει μείνει στο ταψί. Συνεχίζουμε τη διαδικασία μέχρι να ροδίσει από όλες τις πλευρές.

Αναρτήθηκε στις Κότσι χοιρινό. Leave a Comment »

Σχολιάστε