Μανιταρόπιτα


Υλικά
750 γρ. μανιτάρια κομμένα σε κομμάτια
3 κόκκινες πιπεριές κομμένες σε μικρά κομμάτια
3 κρεμμυδάκια πράσινα ψιλοκομμένα
6 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
3 κ.σ. μαργαρίνη
1 πακέτο φύλλο κρούστας
410 ml γάλα
350 ml ζωμό κοτόπουλο
3 κ.σ. corn flour
1 αυγό
100 γρ. τριμμένη παρμεζάνα
Αλάτι , πιπέρι

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ βάζουμε το γάλα και διαλύουμε το corn flour, αφού διαλυθεί προσθέτουμε το ζωμό κοτόπουλο και ανακατεύουμε.

Σε ένα μεγάλο τηγάνι ή μια κατσαρόλα λιώνουμε τη μαργαρίνη και προσθέτουμε τα μανιτάρια, αφήνουμε για 2-3 λεπτά και προσθέτουμε το λιωμένο σκόρδο, το κρεμμύδι και τη πιπεριά. Προσθέτουμε λίγο πιπέρι. Ανακατεύουμε και προσθέτουμε το μίγμα με το γάλα και το ζωμό. Αφήνουμε σε σιγανή φωτιά ανακατεύοντας για 1-2 λεπτά ακόμα. Προσθέτουμε το τυρί, το δοκιμάζουμε και αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο αλάτι.

Αλείφουμε ένα ταψί με λίγη μαργαρίνη και στρώνουμε τα φύλλα με τον εξής τρόπο:
Καλύπτουμε το πάτο του ταψιού με 3 ενωμένα φύλλα αφήνοντας το μισό φύλλο να περισσεύει έξω από το ταψί. Βάζουμε ακόμα 3 φύλλα από την απέναντι πλευρά κατά τον ίδιο τρόπο. Τα κομμάτια που αφήνουμε να περισσεύουν απ έξω θα τα χρησιμοποιήσουμε για να σκεπάσουμε στο τέλος τη πίτα. Βάζουμε τη μισή γέμιση και από πάνω καλύπτουμε με φύλλα, επαναλαμβάνουμε δηλαδή την παραπάνω διαδικασία με διαφορά ότι τα φύλλα θα τα τοποθετήσουμε στις 2 άλλες πλευρές του ταψιού ώστε να σχηματιστεί σταυρός. Προσθέτουμε την υπόλοιπη γέμιση. Τέλος σκεπάζουμε τη πίτα με τα κομμάτια που περισσεύουν απ έξω. Αν μας έχει περισσέψει φύλλο μπορούμε να το στρώσουμε από πάνω και να πατήσουμε τις άκρες προς τα μέσα.
Χτυπάμε ελαφρά το αυγό και αλείφουμε τη πίτα.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 1800 για 25 λεπτά. Προαιρετικά, μπορούμε να προσθέσουμε 10 λεπτά πριν βγάλουμε τη πίτα μερικά ψιλοκομμένα μανιτάρια.

Αναρτήθηκε στις Μανιταρόπιτα. Leave a Comment »

Σχολιάστε