Χταπόδι με σάλτσα μουστάρδας


Χταπόδι με σάλτσα μουστάρδας

Υλικά
1 χταπόδι
1/3 φλ. Ξίδι
½ φλ. ελαιόλαδο
1 κ. γλ. Πιπέρια κόκκινα ολόκληρα
1 κ. γλυκού ρίγανη
1 κ. γλ. Αλάτι
1 κ. σούπας μουστάρδα
2 φύλλα δάφνης

Εκτέλεση

Σε μια κατσαρόλα βράζουμε νερό με λίγο αλάτι και 5 κ. σούπας ξίδι. Προσθέτουμε το χταπόδι και το φύλλο δάφνης. Αφήνουμε να βράσει για 30-35 λεπτά μέχρι να μαλακώσει. Χτυπάμε στο μπλέντερ το λάδι , το ξύδι το τη μουστάρδα τη ρίγανη και το αλάτι.
Βγάζουμε το χταπόδι και το κόβουμε σε μεγάλα κομμάτια. Περιχύνουμε τη σος και πασπαλίζουμε με τα κόκκινα πιπέρια.
** προαιρετικά μπορούμε να λιώσουμε στη σος μισή σκελίδα σκόρδου.

Σχολιάστε