Μπουκιές μπακαλιάρου με σκορδαλιά


Μπουκιές μπακαλιάρου με σκορδαλιά

Υλικά
1 κομάτι μπακαλιάρο
2 φλ. τραγιού αλεύρι
1 φλ. τραγιού μπύρα
Λάδι για τηγάνισμα
Εκτέλεση
Βάζουμε το μπακαλιάρο σε νερό και το αλλάζουμε ανά 5-6 ώρες για 2 μέρες.
Καθαρίζουμε τη φέτα ψαριού βγάζοντας τη μεμβράνη. Κόβουμε το μπακαλιάρο σε κομμάτια 1-2 εκατοστών.
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το 1 φλ. αλεύρι με τη μπύρα
Αδειάζουμε σε ένα πιάτο το φλ. Αλεύρι . Περνάμε ένα τα κομμάτια μπακαλιάρου από το μίγμα μπίρας (κουρκούτι) και μετά από το αλεύρι.
Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι (αφήνουμε να κάψει αρκετά). Προσθέτουμε τα κομμάτια ψαριού και χαμηλώνουμε τη φωτιά. Γυρίζουμε να ψηθούν από όλες τιε πλευρές.
Τα βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί και τα αφήνουμε εκεί 1 λεπτό.

Για τη σκορδαλιά
Υλικά
3-4 σκελίδες σκόρδο
1 κ. γλ. Αλάτι
½ φλ. καφέ ξύδι
½ φλ. τσαγιού λάδι
½ φρατζόλα ψωμιού 2 ημερών ή αποξηραμένες νιφάδες πουρέ σε σκόνη
Εκτέλεση
Χτυπάμε στο μπλέντερ όλα τα υλικά εκτός από το ψωμί ή το πουρέ.
Για σκορδαλιά με ψωμί : Μουλιάζουμε το ψωμί σε νερό, το στραγγίζουμε και το λιώνουμε με το χέρι σε μικτά κομμάτια (θα γίνει σαν ζυμάρι). Προσθέτουμε το ψωμί σταδιακά στο μπλέντερ με το υπόλοιπο μίγμα μέχρι να αποκτήσει την υφή που θέλουμε.
Για σκορδαλιά με πατάτα : Προσθέτουμε τη σκόνη πουρέ σταδιακά στο μπλέντερ με το υπόλοιπο μίγμα μέχρι να αποκτήσει την υφή που θέλουμε.

Σχολιάστε