valentines sweet


valentines sweet

Υλικά για 2 καρδιές

Για την κρέμα
2 κρόκοι αυγού
4 κουταλιές σούπας ζάχαρη
½ σφηνάκι λικέρ της αρεσκείας μας
2 κ. γλυκού κόρν φλάουρ
1 φλ. Τσαγιού γάλα
1 κ. γλυκού βούτυρο
1 βανίλια
1 ,5 κ. γλυκού μέλι

Για τη βάση
1 φλ. Γάλα
3 κ. σούπας χονδρό σιμιγδάλι
2 κ. σούπας ζάχαρη

Για την επικάλυψη – γαρνιτούρα
3 κ. σούπας μαρμελάδα βατόμουρο ή φράουλα
Εναλλακτικά μπορούμε να γαρνίρουμε το γλυκό με τριμμένη σοκολάτα

Εκτέλεση
Χτυπάμε στο μπλέντερ το κρόκο αυγού με τη ζάχαρη και τη βανίλια. Προσθέτουμε το λικέρ και χτυπάμε για ακόμα ένα λεπτό. Σε ένα μικρό κατσαρολάκι ζεσταίνουμε το γάλα και προσθέτουμε το βούτυρο μόλις αρχίσει να βράζει προσθέτουμε το κόρν φλάουρ . Ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί. Το αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το μίγμα με το αυγό. Όσο προσθέτουμε το μίγμα δεν σταματάμε το ανακάτεμα. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και ανακατεύουμε μέχρι να αρχίσει να πήζει. Αποσύρουμε από τη φωτιά και το αφήνουμε να κρυώσει (η κρέμα όταν κρυώσει θα πήξει)

Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το γάλα και προσθέτουμε τη ζάχαρη ανακατεύουμε και μόλις αρχίσει να βράζει προσθέτουμε το σιμιγδάλι. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και ανακατεύουμε μέχρι να αρχίσει να πήζει. Βγάζουμε από τη φωτιά και το αφήνουμε να κρυώσει λίγο.

Βάζουμε τις φόρμες σε σχήμα καρδιά σε ένα πιάτο. Προσθέτουμε το μίγμα με το σιμιγδάλι για τη βάση του γλυκού. Το στρώνουμε με ένα κουτάλι. Προσθέτουμε από πάνω τη κρέμα και το αφήνουμε να κρυώσει. Το βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον έξι ώρες. Προσθέτουμε τη γαρνιτούρα από πάνω και βγάζουμε προσεκτικά τη φόρμα.

Αναρτήθηκε στις valentines sweet. Leave a Comment »

Σχολιάστε