Λαγάνα


Υλικά

1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις

2,5 ποτήρια νερό

1 φακελάκι μαγιά

½ φλ. τσαγιού Σουσάμι

4 κ. σούπας ελαιόλαδο

Πράσινο τσάι (προαιρετικά)

2 κ. γλυκού Αλάτι

½ κ. γλυκού ζάχαρη

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ αδειάζουμε το μισό αλεύρι. Βάζουμε σε ένα ποτήρι χλιαρό νερό και αφήνουμε τη ταμπλέτα με το τσάι για 4 λεπτά. Διαλύουμε τη μαγιά σε ένα ποτήρι χλιαρό νερό και τη προσθέτουμε στο αλεύρι. Αρχίζουμε να ανακατεύουμε αρχικά με ένα κουτάλι και στη συνέχεια με τα χέρια. Προσθέτουμε το αλάτι και τη ζάχαρη και στη συνέχεια προσθέτουμε σταδιακά το υπόλοιπο αλεύρι το νερό και το τσάι. Ζυμώνουμε για 5 λεπτά. Σκεπάζουμε τη ζύμη μέσα στο μπολ με μία πετσέτα. Την αφήνουμε σε ζεστό μέρος για 30 λεπτά. Ζυμώνουμε και χωρίζουμε τη ζύμη σε μπάλες ανάλογα με το μέγεθος που θέλουμε να έχουν οι λαγάνες. Στρώνουμε λαδόκολλα στο ταψί που θα ψήσουμε τις λαγάνες. Τις ανοίγουμε πάνω στη λαδόκολλα με τα χέρια για να δώσουμε σχήμα, δεν θα πρέπει το πάχος να είναι πάνω από 1 εκατοστό. Τις  σκεπάζουμε και τις αφήνουμε για 45 λεπτά σε ζεστό μέρος. Πριν τις ψήσουμε τις πατάμε με τα δάχτυλα για να σχηματιστούν λακουβίτσες. Τις βρέχουμε με λίγο νερό και πασπαλίζουμε με σουσάμι. Τις ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο (180ο ) για 20 λεπτά μέχρι να ροδίσουν.

Αναρτήθηκε στις Λαγάνα. 2 Σχόλια »

2 Σχόλια to “Λαγάνα”

  1. nostimesyntages Says:

    Καλύτερα και πιο υγιεινά !!! καλή επιτυχία 🙂

  2. Ελένη Says:

    Μπράβο πολύ ωραία!!!Καλύτερα να την φτιάχνουμε μόνοι μας τελικά!Κι εγώ φέτος θα την φτιάξω για πρώτη φορά…
    Καλό απόγευμα!!!


Σχολιάστε