Κουλούρια καρότου


Κουλούρια καρότου

Υλικά

2 καρότα
½ φλ. νερό ηλιέλαιο
1 φλ. τσαγιού νερό
4 ποτήρια νερού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
½ κ. γλ. Baking powder
3 κ. γλ. Αλάτι
1 κ. σ. ξύδι

Εκτέλεση

Τρίβουμε στο τρίφτη τα 2 καρότα.
Σε ένα μπολ βάζουμε τριμμένα καρότα το ξύδι, το λάδι, το αλάτι, το baking και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε λίγο αλεύρι και το νερό ανακατεύουμε και προσθέτουμε σταδιακά το αλεύρι και ζυμώνουμε. Η ζύμη θα πρέπει να γίνει λεία και να μην κολλάει στα χέρια. Την αφήνουμε να ξεκουραστεί για 20 λεπτά.
Βάζουμε ένα φύλο λαδόκολλα σε ένα ταψί. Κόβουμε ένα μικρό κομμάτι ζύμη και το τρίβουμε στη παλάμη μας ώστε να σχηματιστεί ένα μακρουλό μπαστουνάκι. Συνεχίσουμε να το πλάθουμε στο πάγκο μέχρι να σχηματιστεί ένα ομοιόμορφο σε πάχος μπαστουνάκι. Ενώνουμε τις άκρες (να σχηματιστεί ένας κύκλος) και το τοποθετούμε στο ταψί. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 15-20 λεπτά μέχρι να αρχίσουν να ροδίζουν.

Αναρτήθηκε στις Κουλούρια καρότου. 1 Comment »

Ένα Σχόλιο to “Κουλούρια καρότου”

  1. Ελισάβετ Says:

    Στους πόσους βαθμούς προθερμενουμε το φούρνο και στους πόσους βαθμούς ψήνουμε τα κουλουράκια;


Σχολιάστε