Μπιφτέκια στο φούρνο με φρέσκια ρίγανη και μπύρα


Μπιφτέκια στο φούρνο με φρέσκια ρίγανη και μπύρα

Υλικά
1 κιλό μοσχαρίσιο κιμά
1 ντομάτα πολτοποιημένη
2 ντομάτες σε φέτες
2 σκελίδες σκόρδο
1 κρεμμύδι
1 κ. σούπας ρίγανη αποξηραμένη
1 κλωναράκι φρέσκια ρίγανη
Αλάτι , πιπέρι
2 αυγά
1 κουτάκι μπύρα
8 φρυγανιές τριμμένες
Ελαιόλαδο
1 κ. σούπας μουστάρδα

Εκτέλεση
Σε ένα μπολ βάζουμε το κιμά και τη ντομάτα . Χτυπάμε ελαφρά τα αυγά και τα προσθέτουμε στο κιμά. Σε ένα μπλέντερ αλέθουμε τα σκόρδα και τα κρεμμύδια. Τα προσθέτουμε στο κιμά και ζυμώνουμε. Στη συνέχεια προσθέτουμε την αποξηραμένη ρίγανη, το αλάτι και τις τριμμένες φρυγανιές. Ζυμώνουμε καλά και πλάθουμε σε μικρά μπιφτέκια. Τα βάζουμε σε ένα ταψί από πάνω βάζουμε τις φέτες ντομάτας. Χτυπάμε στο μπλέντερ τη μουστάρδα με λίγο ελαιόλαδο . Περιχύνουμε το μίγμα πάνω στα μπιφτέκια , τέλος προσθέτουμε τη μπύρα και το κλωναράκι της ρίγανης. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για μία ώρα.
Τα μπιφτέκια μπορούμε να τα συνοδέψουμε με πατάτες. Τις καθαρίζουμε και τις κόβουμε σε μεγάλα κομμάτια, τις βάζουμε στο ταψί και ψήνονται μαζί με τα μπιφτέκια.

Σχολιάστε